Om oss

STORYTELLING STUDIOS

Vi är, sedan maj 2019, ett nystartat förlag som har en förkärlek för spännande berättelser såsom deckare, fantasy, rysare, thrillers och andra gastkramande historier i pappersform samt e-bok. 

Sedan barnsben har vi låtit oss tjusats av Magnum P.I, ryst av bara tanken på Norman Bates och krupit upp i soffan när morden har duggat tätt för Sherlock Holmes. Det är en del av vårt arv och vi på Storytelling Studios vill gärna föra det vidare.


Att nischa in sig på spännande historier gör att vi kanske går miste om en fantastisk feelgood-roman men vi tänker att det får vara priset vi är villiga att betala för att kunna göra vårt bästa inom en eller några få genrer.

UPPSTARTEN

Idén till att starta Storytelling Studios föddes i Albanien, under en välbehövlig semester. Tanken hade alltid funnits på att ge ut de egna böckerna i ett eget företag men vi ville mer. 


Glädjen att kunna leva upp till de högt ställda förväntningarna och förverkliga drömmarna hos en debutant är något vi värderar högt. Därför kommer vi alltid försöka ha en större del debutanter bland de antal böcker vi ger ut varje år.


Vi startade ett Instagram-konto, beställde en logotyp och påbörjade arbetet med denna hemsidan. Det fanns förvisso ytterligare en större mängd uppgifter framför oss innan vi ens kunde anse oss startklara men syns man inte så finns man inte brukar man säga.


Därför började vi med det kommunikativa.

Genom att gå med i Nordiska Oberoende Förlags Förening har vi sett till att ha en branschorganisation nära till hands för de frågor som kan uppstå längs resan. Det känns tryggt.


Ett distributionsavtal med Adlibris och Axiell Media står på tur samt registreringen som företagskund hos PostNord, allt för att underlätta så att våra läsare kan få våra böcker på ett smidigt sätt. Detta bör vara klart under juni månad.


Utöver en mängd uppgifter håller vi även på att översätta några av våra tidiga verk till andra språk och det kommer bli en spännande höst. Speciellt då vi även kommer öppna upp för nya manus så fort vi kan få tid till att läsa och utvärdera dem.


Håll ögonen öppna...

INSPIRATION


Här följer tips på några författare som vi på Storytelling Studios håller högt, detta oavsett om de är anslutna till oss eller andra förslag. En bra bok är en bra bok helt enkelt.


© All rights reserved.